U borbi protiv straha, akcija je tvoja snaga.

Dr. Smith

Strah i anksioznost su nepozvani gosti koji nas teško napuštaju. Čekajući da odu ili nestanu da bi započeli sa životom najčešće se loše po nas završi. Dok čekamo da odu ili dok ih izbegavamo oni u nama jačaju i duže nas drže zarobljenim.

Stvar koja je mene zaustavljala da se suočim sa strahom nalazi se u uverenju da to nešto ne mogu da podnesem ili nemam kontrolu nad tim. Radeći kroz bazične emocije, naučila sam kako da zadržim i obuzdam emocije u kriznim momentima. Čini mi se da sam se često više plašila straha od straha nego što sam se plašila stvarnog objekta ili situacije. Kada sam se suočila sa svojim strahom, postala sam slobodnija da živim život prema sopstvenim vrednostima.

U borbi protiv straha, akcija je postala moja snaga

U borbi protiv straha, akcija je postala moja snaga

U borbi protiv straha, akcija je postala moja snaga

Postoje mnogi načini kako možeš umanjiti anksioznost, ali ako zaista želiš promenu moraš biti voljna da je osetiš.

Elizabet Gilbert u nekom intervjuu je izjavila i ja sam se pronašla u toj izjavi, da strah nikad neće nestati iz naših života , ali da mu ne treba dati priliku da vodi naš život.

Ceo intervjuu možeš pogledati ovde .

Sve one stvari koje sam želela da uradim ali sam se plašila, uradila sam ih sa strahom.

Svaki put kada sam se upuštala u novu avantru,strah se smanjivao.

Moje iskustvo je raslo.

Moje samopouzdanje se izdizalo a samim tim i moje samopoštovanje. Moja snaga je postala akcija, zona komfora je postala dosadna i predvidiva.

Sve akcije koje sam preuzimala menjale su iskustvo ali i percepciju, stil života i način na koji sam doživljavala situacije,ljude itd.

 

U borbi protiv straha, akcija je postala moja snaga

U borbi protiv straha, akcija je postala moja snaga

Zahvalna sam na tome što sam svoje anksiozne i panične epizode na vreme prepoznala ali i tome što sam u svom aresenalu veština znala i uspevala da primenim veštine koje su mi pomagale da redukujem intezitet anksioznosti.

Ako i ti imaš napade anksioznosti i panike, ne moj se upuštati tek tako u akciju, pre toga posavetuj se sa stručnim licem , nauči neophodne veštine , stekni ili izgradi veru u sebi pa tek onda hrabrim korakom se upusti u suočavanje sa strahom.

 

Ljlja