Prvo što mi pada na pamet kada kažem „fitbit“ pomislim na svakodnevnih 10000 koraka . Jedan od ciljeva fitbit – a je da te navede na akciju tj pokret.

Šta je fitbit?

U želji da unapredim svoje zdravlje i da u svoj svakodnevnu rutinu poboljšam, počela sam da istražujem široku ponudu pametnih satova, pametnih narukvica i šta sve mogu ili ne mogu da mi pruže.U moru pametnih satova i pametnih narukvica meni je za oko zapala fitnes narukvica brenda „Fitbit“. Za Fitbit sam saznala ove godine , privukao me je njegov izgled ,interfejs.

Moja odluka je pala na Fitbit charge 3. Pročitavši recenzije shvatila sam da mi taj uređaj u ovom trenutku „paše“ više nego odlično. Za početak puni se jednom u 7 dana, meni veliko olakšanje i ogromna prednost a drugo vodootporan je ali više o ovim specifikacijama dalje u tekstu.

Moje iskustvo sa Fitbit - om

https://www.yeahlifestyle.com/review-fitbit-charge-3-advanced-health-tracker/

Kako izgleda Fitbit?

Ne znam za druge modele, ali mene je Fitbit charge 3 oduševio. Od otvaranja kutije za oko mi je zapao elegantan dizajn. Boja firbita je fantastična, prelepa mornasko plava traka plus prelep sat koji je dodatno istaknut ružičastim zlatom.

Čitava narukvica je osetljiva na dodir i poseduje dugme sa strane uz pomoć kog se može kretati kroz meni. Fitbit charge 3 je, kao što ranije rekoh, vodootporan do 50 m . Meni je ovo poprilično olakšanje, još uvel idem dosta peške ili koristim javni prevoz pa mi razmišljanje o tome da li sam isključila sat, ponela kutijicu da ga spakujem ili da li sam ga skinula pre tuširanja stvarno stvara dodatnu tenziju koju sam želela da izbegnem. Kao što rekoh ogorman plus što se mene tiče.

Fitbit je prvenstveno fitnes narukvica i napredak prati ostvarivanjem ciljeva. Ovo u prevodu znači da možeš pratiti svoju statistiku i da možeš svakog dana ili nedeljno da izazivaš sebe.Za mene je sjajna stvar što mogu putem „Fitbit“ aplikacije da unesem jutarnje vežbanje, zatim da ispratim svakodnevni broj koraka , takođe sam Fitbit pokreće sistem vežbanja ako primeti da šetaš duže od 15 min.

moje iskutsvo sa fitbit om

Postavljanje trening izazova na Fibit -u

 1. Podesiš modalitet vežbanja
 2. Postaviš svoj cilj (nekada je to broj kalorija, nekada je minutaža a nekada kilometri)
 3. Start

Meni lično kalorijski ne znači puno ali lepo je znati da možeš da ispratiš svakodnevni utrošak kalorija , svi smo drugačiji i na svakog od nas druge stvari deluju i svakog nešto drugo motiviše. Tako je i fitbit omogućio opciju praćenja kalorija ko to želi a meni je samo zanimljiv podatak .

Sa druge strane ja se više baziram na rutini i da ispratim svoje svakodnevne rutine kako bih unapredila svoj život zato sam se i opredelila za Fitbit, u samoj narukvici postoje opcije koje su meni jako važne:

 1. praćenje ciklusa
 2. praćenje spavanja
 3. praćenje unosa vode
 4. praćenje ritma srca
 5. meditacija
 6. možete ispratiti poruke i pozive (ako želite)
 7. možete povezati kalendar
 8. alarm i vreme

Ukratko spravica koju u svakodnevnom životu mogu da koristim tokom celog dana i da ne razmišljam da li će se isprazniti.

Moje iskustvo sa Fitbit - om

Moje iskustvo sa Fitbit – om

Moje iskustvo sa Fitbitom

Da kažem da sam uređaj kupila, nije bilo sponzorstva niti ičega. Volim da podelim spravice i sve ono što meni pomaže da unapredim svoj život ili da popravim aspekte života.

 

Ovo je šta sam primetila u prvih mesec dana korišćenja Fitbit -a

 1. Nisam svaki dan bila aktivna 10000 koraka, nakon 7 dana upotrebe , bez obzira da li je bilo toplo ili hladno, kišovito ili sunčano počela sam da ostvarujem cilj od 10000 , makra i šetnjom uz stepenice kada su padale one silne kiše.
 2. Ne spavam dobrim kvalitetom. Nemam dovoljno dubokog sna , samim tim ne odmaram dovoljno. Još uvek pokušavam da utvrdim uzrok. Dobra stvar je što sam Fitbit na aplikaciji pokazuje noćni skor tj, skor zna.. Za mesec dana najbolji skor mi je 89. Prema Fitbit u to je dobar rezultat i obukvata :
  – 40 min budnosti (svake noći se budimo i često smo nesvesni tog buđenja)
  – 1h i 41min REM faze
  – 3h i 57 min lakog sna
  – 1h u 11min dubokog sna
  Najlošiji skor mi je bio 70 …
  Ukratko učim se rutini spavanja, za sada se treniram još uvek.
 3. Unos vode mi se povećao ,poprilično
 4. Meditiram češće, sama narukvica ima 2min i 5min meditaciju koja je mini vođena uzdahom i izdahom, kad god osetim da mi treba par minuta za mene uključim to i usredsredim se na svoje disanje

 

Kao što rekoh, zaljubljenik sam u ličan rad , rast i razvoj.Koristim sve što mi može biti od koristi i pomoći. Moje iskustvo sa Fitbitom u prvih mesec dana je odlično. Da zaključim, od kako imam fitbit, primećujem promene u više aspekata svog života. Trgnuo me je iz uverenja da dovoljno šetam i vežbam i otrgao me je iz uverenja da ne mogu bolje.

Svakako ako ste u prilici preporučila bih vam da probate ovu spravicu, jer zaista meni je pomogla da uđem u neku novu rutinu i da oprobam nove navike.

Ako imaš bilo koje pitanje postavi mi ga u komentarima!

Ako ti se dopada moj rad možeš me zapratiti na društvenim mrežama:

Instagram

Facebook stranica

A možeš podržati i moj rad donacijom i za uzvrat dobiti Pdf forme koje kačim na nedeljnom nivou

Ko – fi ! Hvala ti