Zdravo i dobro došli!

Moje ime je Ljiljana Maldaner,

Ja sam bloger, diplomirani psiholog i psihoterapeut pod supervizijom, rođena sam i odrasla u Srbiji.

Psihologiju sam upoznala i zavolela u srednjoj Medicinskoj školi, uz predavanje profesorke Lidije.
Akademska znanja iz psihologije stekla sam upisom 2006. godine na „Višoj školi za primenjenu psihologiju“ i tu završila tri godine osnovnih studija. U toku studiranja upoznala sam dosta stručnjaka u oblasti psihologije, zahvaljujući kojima sam produbila svoje znanje.

2008. godine započinjem eduakaciju iz OLI metoda (O.L.I. Integrativne Psihodinamske Psihoterapije).
Kako sam želela da upotpunim znanje iz osnovnih studija, 2016. godine upisujem i nastavljam školovanje na Fakultetu za medije i komunikacije(FMK), departament za Psihologiju(univerzitet Singidunum) i tamo nastavljam školovanje.

Maldaner Ljiljana

Maldaner Ljiljana

Završila sam različite treninge:

  1. ALFA i KEG projektivne kartice – nove projektivne psihoterapijske tehnike. Edukacija za rad sa ALFA(Άλφα – analiza ličnosti, fantazija i asocijacija) i KEG(Keys to Emotional growth) karticama ― projektivnim psihoterapijskim tehnikama koje pružaju priliku polaznicima da obnove i poboljšaju svoje praktične veštine i vodi do sertifikata za samostalni rad sa ALFA i KEG karticama. Ove inovativne projektivne tehnike mogu da postanu važno pomoćno sredstvo i sastavni deo procesa psihoterapije ili savetovanja u cilju unapređenja odnosa između klijenta i terapeuta, za razumevanje klijenta iz fenomenološke perspektive, prevazilaženjem zastoja u radu i otpora, razjašnjenjem ciljeva i toka savetovanja. ALFA i KEG kartice su pogodne i za primenu u psihološkim radionicama, grupnoj terapiji i u radu s decom.
  2. Hipnoterapija – je alternativna metoda lečenja koja se koristi za kreiranje podsvesne promene kod pacijenta u vidu novih odgovora, misli, stavova, ponašanja ili osećanja.
  3. Psihodinamski trening prevazilaženja anksioznosti i panike – ovaj kurs je kreiran s ciljem da edukante osposobi da razumeju različite vrste anksioznosti. Uz to, da razumeju i šarenolikost emocija koje se pod taj termin podvode, kao i da nauče kako se s njima u procesu psihoterapije, savetovanja, koučinga ili na nivou samopomoći, radi.

Iskustvo sam sticala kroz rad sa decom, mladima i odraslima. Oduvek mi je želja i strast pomagati i inspirisati ljude da ostvare svoj pun potencijal.
Kroz O.L.I. metod stekla sam iskustvo iz različitih škola psihologije i pravaca u psihologiji. Zahvaljujući O.L.I. centru stekla sam iskustvo i znanje iz Geštalt psihologije i terapije, Kognitvno – Bihevioralne terapije, Sistemske terapije, Transakcione škole i terapije, Telesne psihologije i terapije, Psiho – dimaskih škola i terapija(S.Frojd, K.G. Jung, L.Sondi, A.Frojd, Kohut, M.Klajn etc.).

Neka od iskustava koja su ostavila najveće utiske na mene su:

  • Psihološka pomoć za vreme poplava u Srbiji 2014. godine.
  • Rad sa decom koja imaju teškoće u razvoju, dom u Šekspirovoj ulici i udruženje Rode.

Blog je osmišljen sa ciljem kako bih vam pomogla i dala alate koji će vam pomoći u identifikaciji i transformaciji verovanja, emocija, iskustava koja vas zadržavaju u prošlosti zaglavljenima. Najiskrenije se nadam da će blog biti od pomoći svima koji žele da unaprede svoj život, razviju svoje potencijale i ostvare lični maksimum.

Moj motiv i na neki način zvezda vodilja je:

„Amor fati“(Izaberi svoju sudbinu, voli svoju svoju sudbinu.) – Citat potiče iz I.D.Yalom knjige: „Kada je Niče plako“.

Kontakt

Ako imate bilo kakvih pitanja ili želite da me kontaktirate budite slobodni da to učinite putem emaila ili broj telefona ,kako god Vama više odgovara.Stojim vam na raspolaganju.

Od srca

Ljiljana Maldaner

 

Photo by: _sky_photography